Українця оштрафували за злам PlayStation 3

Українця оштрафували за злам PlayStation 3

Український суд притягнув до відповідальності громадянина за те, що той займався зламом консолі PlayStation 3 (“прошивкою”) та встановленням на неї “піратських” ігор. Таке рішення нещодавно виніс Корольовський районний суд м. Житомира, повідомляє AIN.ua.

Чоловік розмістив оголошення на популярних сайтах послуг, де зазначив, що може продавати та завантажувати комп’ютерні ігри та програмне забезпечення на ігрові консолі PlayStation. Згодом, він завантажив неліцензійні ігри GTA 5, The Last of Us, Skyrim, Mortal Kombat, FIFA, Far Cry 3, Call of Duty: Black Ops 2 з російського торента і встановив їх на консоль.

Розслідування велося за ч. 1 статті 361 Кримінального кодексу України. А саме щодо зламу комп’ютерних систем, поширення вірусів тощо. У цьому випадку користувача звинуватили у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин, що призвело до підробки даних в ігровій консолі PlayStation 3.

Звинувачення про порушення авторських прав не висувалися. Користувач визнав свою провину, а суд призначив йому штраф у розмірі 10 200 грн та необхідність покрити 11 114 грн процесуальних витрат. Окрім того, обвинувачений зобов’язався виплатити 15 000 грн матеріальної шкоди на користь Sony interactive Entertainment Europe Limited. Таким чином консольне піратство обійшлося зловмиснику у понад 36 000 грн. Проте за несприятливих умов це кримінально карне діяння могло обернутися реальним ув’язненням, зазначають юристи.



Теги: , ,


Автор: GameWay Усі публікації:
Редакція сайту про комп'ютерні та відеоігри GameWay.com.ua