Мінцифри працює над офіційною підтримкою Xbox в Україні

Мінцифри працює над офіційною підтримкою Xbox в Україні

Міністерство цифрової трансформації разом із Microsoft працює над тим, щоб в Україні з’явилась офіційна підтримка Xbox. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоровкоментуючи зустріч Президента України Володимира Зеленського з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом. Зустріч відбулася в США і на ній обговорювали поглиблення співпраці з корпорацією Microsoft та реалізацію спільних проєктів.

Ми зацікавлені в подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в Україні та поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації нашої країни, – заявив В. Зеленський

Водночас М. Федоров підкреслив, що Мінцифри вже майже рік співпрацює з представниками компанії Microsoft. За його словами, триває робота над створенням і розвитком хмарної інфраструктури Azure на території України та впровадженням інтелектуальної системи моніторингу проєктів Мінцифри.

Ми хочемо, щоб такі компанії, як Microsoft, будували в нас свою інфраструктуру, зокрема, дата-центр, – розповів Федоров.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Мінцифра та Microsoft Україна підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації Програми цифрової трансформації та використання Microsoft Azure. Тоді ж вперше на офіційному рівні заговорили про перспективу офіційної появи Xbox в Україні.

Напередодні у Мінцифрі також заявили про необхідність налаштування рекомендацій головної сторінки Youtube в Україні під український контент.



Теги: ,


Автор: Павло Кібурга Усі публікації:
Батько-засновник GameWay.com.ua, відомий, як Kiburga. Вірю у світле майбутнє геймінгу!